Seniorliv

De unge seniorer har i de senere år skabt den største forandring på markedet. Boligejerne eller lejerne med store børn, der snart flyver fra reden – dem kalder vi unge seniorer.

De har oftest gode indtægter og har i det seneste årti fået mod på at rejse, opleve, skifte bolig og i det hele taget blevet mere beslutningsdygtige. De har skabt en form for bolig-revolution, hvor hus og have bliver skippet til fordel for by-lejligheder eller rækkehuse, når cafelivet skal leves eller sommerhuset skal benyttes i lange perioder.

Gør den rigtige investering
Som ung senior skal man sørge for at gøre den rigtige investering, fordi man sjældent har mere end 10-15 år tilbage på arbejdsmarkedet til at tjene en god investering ind igen.

Den ældre gruppe seniorer flytter oftest fra villa til lejlighed af nød eller behov, fordi hus og have er blevet for stor en mundfuld. Der er mange bofællesskaber for ældre med både andelsboliger, lejeboliger og ejerlejligheder, som er til at betale for seniorer med indtægt fra pension.

Overvej de nye låneregler inden boligskiftet
Dog skal de ældre seniorer overveje de nye låneregler i god tid. Her skal økonomien også overvejes, da det somme tider bedre kan betale sig at blive boende i egen bolig i en årrække, indtil en mindre bolig er sidste mulighed.

De nye låneregler gør, at man i pensionsalderen kun kan sidde afdragsfrit, hvis gælden er under 60 pct. af boligens værdi.  Til gengæld tilbyder bankerne 30 års afdragsfrihed i øjeblikket. Denne mulighed kan mange ejere benytte sig af, hvis de vil sidde længere og billigere i den nuværende ejerbolig. En flytning er derfor ikke altid det rigtige valg, hvis økonomien kan tilpasses.

Planlæg 10 år inden pensionsalderen
Det nye, i forhold til seniorlivet er, at boligskiftet skal planlægges cirka 10 år inden pensionsalderen. Gælden skal senest ved pensionsalderen nedbringes til et niveau, hvor der er valgfrihed mellem finansieringsprodukterne – det vil der være, hvis gælden er lavere end 60% af boligens værdi.

Tilpas boligen til den næste generation
Hvis du vælger at blive i boligen som senior, så skal investeringer nøje overvejes. Den bedste investering man som senior kan gøre, er at tilpasse boligen til den generation, der køber huset den dag man ønsker at fraflytte. Det kan for eksempel bedre betale sig at udskifte et 20 år gammelt gasfyr end at bruge 100.000 kr. på et køkken, som ikke er den stil en 30 år yngre køber ønsker.

Tag den lokale rådgiver eller mægler med på råd, hvis du ønsker rådgivning om den bedste investering i huset og få lagt en langtidsholdbar løsning for klargøring af boligen til pensionsalderen.

Book møde

Stil dig selv disse spørgsmål

  • Hvilke behov har jeg til seniorboligen?
  • Hvilken boligtype er jeg interesseret i?
  • Ønsker jeg økonomisk fleksibilitet i boligen?

Hvordan vi hjælper dig

  • Vi vil holde et møde med dig og gennemgå din aktuelle BoligCyklus.
  • Vi vil have fokus på dine ønsker og vejlede dig i den bedste handel.
  • Vores formål er at give dig overblik og skabe økonomisk gevinst og ro.