Sommerhus / fritidshus

Definitionen af et sommerhus er, at det ikke er helårsisoleret, men kun til brug om sommeren, mens et fritidshus kan benyttes hele året.

En livsstil og en investering i fremtiden
En fritidsbolig er for mange en livsstil, men i de senere år er fritidshuset også blevet brugt som et aktiv i pensionsopsparingen. Mange private kunder, pensionsrådgivere og bankrådgivere mener, at en investering i et fritidshus er en bedre investering end i værdipapirer eller guld i bankboksen.

Dette er grundet gode belåningsmuligheder og dels grundet de mindre gode afkast i pensionsporteføljerne. Samtidigt er mange købere vilde med, at sommerhuset over årene stiger i værdi og lånet afdrages af ejeren selv eller måske lejere.

Ved en høj friværdi i egen boligen, kan køberne til en fritidsbolig oftest tage et realkreditlån i egen bolig og lægge dette beløb som udbetaling i fritidsboligen. Ejendomsskatten er oftest lav i sommerhusområder og ejerudgifterne er derfor lave.

Spar op til pensionen i fritidsboligen
En opsparing i fritidsboligen kan være god, hvis økonomien tillader afdrag i både fritidsbolig og helårsbolig. Der er også gode pensionsmuligheder, hvis man bor til leje, da man med fordel kan spare op til pensionen i fritidsboligen.

Samtidigt giver de nye regler muligheder for 75 pct. realkreditbelåning i fritidshuse, og har man ejet sit fritidshus i mere end 12 måneder, kan man som pensionist benytte sommerhuset som helårsbolig.

Som led i sin egen boligcyklus skal køberne overveje beliggenhed og det lokale marked. Samtidigt skal det langsigtede budget kunne klare eventuelle fald i værdien af den ekstra bolig, da udsving på boligmarkedet oftest viser sig i markedet for den ekstra bolig.

Book møde

Stil dig selv disse spørgsmål

  • Hvad er formålet med fritidsboligen?
  • Skal jeg spare op i fritidsboligen eller gøre det til min livsstil?
  • Hvad skal fritidsboligen rumme?

Hvordan vi hjælper dig

  • Vi vil holde et møde med dig og gennemgå din aktuelle BoligCyklus.
  • Vi vil have fokus på dine ønsker og vejlede dig i den bedste handel.
  • Vores formål er at give dig overblik og skabe økonomisk gevinst og ro.